MARIJA KARAN: BILO JE STRAŠNO DOK SU ME SILOVALI!

Marija KaranPosle snimanja scena u kojima me siluju, cela ekipa je bila emotivno iscrpljena i potresena. Imala sam podršku partnera i poverenje, što je najbitnije

Glumica Marija Karan koja tumači jednu od glavnih uloga u bosanskom filmu „Sevdah za Karima", koji je premijerno prikazan u beogradskom bioskopu „Kolosej", priča za Press o filmu, scenama silovanja i svojoj ulozi. Ona otkriva kako se na crvenom tepihu osećala pored Entonija Hopkinsa i kakve muškarce voli. Iako mnogi ovaj film karakterišu kao uznemirujuću kombinaciju politike, islamske filozofije i žestokog seksa, ona ga je doživela drugačije.

marija karan, Entoni HopkinsNa crvenom tepihu... U zagrljaju Entoni Hopkinsa
- Rekla bih da je to ljubavna priča kroz koju se prepliću teme posle ratova na ovim prostorima: sukob jedne izmučene civilizacije i novog doba, izgubljenosti društva i pojedinca koji u bedi i opštepolitičkom, društvenom i verskom rasulu traga za novim identitetom.
Kako bi opisala svoju ulogu?
- Ivana je devojka lokalnog mangupa Juke. Njegov prijatelj iz rata Karim jeste propali student i radi kao deminer. Radnja filma počinje kada njih troje pljačkaju lokalnu džamiju za vreme praznika. Ivana je atraktivna, privlačna i od života hoće sve. Ona je oličenje slobode, novog doba i hrabrosti koja pokreće ili bar ne ostavlja ravnodušnim takvu sredinu. Da li će je to sve uzeti pod svoje, treba videti.
Koliko ti je bilo teško da snimaš scene silovanja u filmu?
- Imala sam maksimalnu podršku partnera i poverenje, što je najbitnije. Scene nasilja su jako teške za celu ekipu, ne samo za glumce. Sećam se da smo posle snimanja svi bili emotivno iscrpljeni i potreseni. Ali, ako radite posao koji volite, ništa vam nije teško. Često se dešavaju neplanirane okolnosti, da padne kiša ili nema sunca kada to nije planirano, ali ako je dobra ekipa sa kojom radiš, sve teškoće se vrlo brzo prevaziđu.
U filmu si prvo sa žestokim momkom, a kasnije se boriš za onoga koga zaista voliš. Da li privatno više voliš žestoke momke ili romantične tipove?
- Volim kada je čovek sa kojim sam u vezi iskren, da ima poštovanja prema lepšoj polovini i, naravno, da poklanja pažnju ženi.
Da li bi promenila veru zbog ljubavi?
- Različitosti su tu da se prihvate, neguju i poštuju. Ljubav je najjača i najveća religija na svetu koju svi osećamo na isti način. Verujem u što više praznika i razloga za porodična okupljanja i veselja. Tako je zabavnije.
Šta je bilo presudno da prihvatiš ulogu u filmu „Sevdah za Karima"?- Uvek me privuku nove scene i uloge koje nisam odigrala jer se jedino tako glumac može nadograditi i napraviti korak više. Cela priča je bila jako dobra i primamljiva, kao i sam lik Ivane. Jasminov prethodni film „Nafaka" mi se jako dopao, tako da sam bila zainteresovana da sarađujem sa njim.
Koliko se razlikuje rad na filmu u Srbiji i Bosni i u čemu?- Mislim da je razlika u produkciji, ali nijanse su u pitanju. Snimanje filmova u inostranstvu mnogo je drugačije nego kod nas. Veća je ozbiljnost, ali i rizik. Dobra produkcija omogućava bolji rad.

Smeta li ti kada te karakterišu kao seksepilnu glumicu, a ne pominju toliko tvoje uloge i blistavu karijeru koju si ostvarila?
- Dopadaju mi se komplimenti, ali sebe vidim kao šarmera koji velikim radom i istrajnošću gradi karijeru.
U filmu „Obred" igraš sa Entonijem Hopkinsom. Kako si se osećala dok si na crvenom tepihu stajala ruku pod ruku sa njim?
- Sada sam mnogo svesnija te situacije nego onda kada se to dešavalo. Bila sam mnogo srećna. On je jedan od najvećih glumaca današnjice. Velika je čast imati priliku da se upoznaš sa njim i da budeš u istom filmu.
Kada ćeš doći u Srbiju i možemo li očekivati neku tvoju novu ulogu u srpskom filmu?
- Uskoro, a od jeseni će gledaoci imati priliku da me vide u seriji Zdravka Šotre „Nepobedivo srce" na RTS-u.

Objavljeno: iYupi Dana: 24.6.11. Uz oznake: , , , , . Možete pratiti odgovore prijavom na: RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comments for MARIJA KARAN: BILO JE STRAŠNO DOK SU ME SILOVALI!

RECI SVOJE MIŠLJENJE:

PRATI iYupi email-om:

NAJNOVIJE VESTI

Video of a Day

2010 iYupi.com Magazine. All Rights Reserved. - Designed by iYupiDesign